Blåmeis

Blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus)
Blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus)
Blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus)

Blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus)

Blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus)
Lengden er ca. 12 cm, og vekten er 11 gram.
Blåmeisen er lyseblå på issen, vingene og stjerten. Brystet og buken er gul. Hunnens farger er mye blekere enn hannen. Ungfuglene har gulaktige kinn og grågrønn isse.
Blåmeisen er hardfør og svært nysgjerrig fugl. Nysgjerrigheten og oppfinnsomheten gjør at blåmeisen kan finne nye ting å spise når den er nødt. Den hakker også løs på vinduskittet som enda finnes på noen hus, og spiser dette for å overleve.
Blåmeisen er en sosial fugl som gjerne holder seg sammen med andre fugler om vinteren, da leter den ofte etter mat sammen med kjøttmeisen.
Fuglen hekker fra mai til juli og får 7 – 14 egg, og rugetiden er 13 – 18 dager. Ungene forlater redet etter ca. 16 dager. Ofte brukte hekkeplasser er gamle hule trær, men den hekker også gjerne i fuglekasser.

Blåmeis ( Cyanistes caeruleus)

Blåmeis ( Cyanistes caeruleus)

Blåmeis ( Cyanistes caeruleus)

Blåmeis ( Cyanistes caeruleus)

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: